Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Ljubljana, 28. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so okvare vozil na na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica pred Selom proti Italiji zaradi česar je zaprt vozni pas ter na primorski avtocesti med Senožečami in Razdrtim proti Ljubljani zaradi česar je zaprt počasni pas.

Pet kilometrov dolg zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Za Kranjsko Goro in lokalni promet se priporoča izvoz Jesenice vzhod. Zastoj je tudi proti Sloveniji, občasno, zato v smeri Slovenije zapirajo predor.

Na mejnem prehodu Obrežje je za osebna vozila pri vstopu čakalna doba dve uri, na mejnem prehodu Dragonja do pol ure, na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane in Starod pa do ene ure.

Na mejnem prehodu Gruškovje je za osebna vozila pri izstopu čakalna doba do pol ure, na mejnem prehodu Dragonja pa do ene ure.

Do 21. ure bo zaradi avtomobilistične prireditve zaprta cesta Ilirska Bistrica-Pivka preko Knežaka.

Danes med 8. in 13. uro, na nekaterih primorskih cestah pa med 6. in 16. uro, velja splošna prepoved prometa tovornih vozil nad sedem ton in pol.

V Ljubljani bo, zaradi del, danes in jutri zaprta Jurčkova cesta na železniškem prehodu.

Cesta Unec-Cerknica bo na Rakeku zaprta do 30. avgusta. Obvoz za vozila do sedem ton in pol je po regionalni cesti Rakek-Logatec in po lokalni cesti Rakek- a vasi, za tovorna vozila nad sedem ton in pol pa preko Ljubljane, Škofljice in Sodražice.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprta sta uvoz Obrežje, Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet je oviran.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

la/la
© STA, 2021