Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 27. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Postojno in Brezovico proti Ljubljani. Zamuda je 40 minut. Zastoji so tudi na vzporedni cesti.

Zastoj je proti Primorski na ljubljanski južni obvoznici med priključkom Ljubljana center in Brezovico. Zamuda 10 je minut.

En kilometer dolg zastoj je na štajerski avtocesti pred priključkom Celje vzhod pred delovno zaporo proti Ljubljani. Zamuda je 10 minut. En kilometer dolg zastoj je tudi proti Avstriji pred prehodom Šentilj.

Devet kilometrov dolg zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Za Kranjsko Goro se priporoča izvoz Lesce.

Dva kilometra dolg zastoj je na cesti pred predorom Ljubelj proti Avstriji. Občasno zapirajo predor.

Zastoji so tudi na cesti Jesenice-Hrušica.

Na mejnem prehodu Jelšane je za osebna vozila pri vstopu čakalna doba tri ure in pol, na mejnem prehodu Gruškovje tri ure, na mejnem prehodu Starod več kot dve uri, na mejnem prehodu Vinica uro in pol in na mejnem prehodu Obrežje do ene ure.

Na mejnem prehodu Gruškovje je za osebna vozila pri izstopu čakalna doba približno pol ure.

Na mejnih prehodih Gruškovje in Obrežje je za tovorna vozila pri vstopu čakalna doba do ene ure, na mejnem prehodu Gruškovje pa pri izstopu tudi do pol ure.

Cesta Unec-Cerknica bo na Rakeku zaprta do 30. avgusta. Obvoz za vozila do sedem ton in pol je po regionalni cesti Rakek-Logatec in po lokalni cesti Rakek-Na vasi, za tovorna vozila nad sedem ton in pol pa preko Ljubljane, Škofljice in Sodražice.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprta sta uvoz Obrežje, Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet je oviran.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

la/la
© STA, 2021