Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 27. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TOKIO - Slovenski lokostrelec Dejan Fabčič je na paraolimpijskih igrah v Tokiu danes opravil kvalifikacije za nadaljevanje bojev v izločilnem delu. Z 20. dosežkom je v svoji kategoriji za nasprotnika v prvem krogu dobil Mehičana Samuela Molino. Finalni del ga čaka šele naslednji teden, saj bodo dvoboji na izpadanje potekali naslednji petek. Namiznoteniški igralec Luka Trtnik pa je po drugem porazu v svoji predtekmovalni skupini dopoldne po japonskem času že končal nastope na igrah.

OSLO - Slovenska hokejska reprezentanca je v Oslu na Norveškem na prvi tekmi olimpijskega kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev na zimske olimpijske igre v Pekingu izgubila proti Danski s 3:4. Zdaj jo čakata dva obračuna za biti ali ne biti proti Norveški in Južni Koreji. Najprej se bodo danes ob 21. uri udarili proti domačinom, ki so v četrtek s 4:1 ugnali Korejce.

NEW YORK - Slovenec Blaž Rola se je prebil v zadnji krog kvalifikacij za nastop na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku, potem ko je bil v drugem krogu po dveh nizih ter uri in 18 minutah igre s 6:4 in 6:2 boljši od Italijana Marca Maronija. Zadnja ovira Role do uvrstitve na glavni del turnirja bo na Finskem rojeni predstavnik Švice Henri Laaksonen.

LJUBLJANA - Hokejska zasedba iz prestolnice, SŽ Olimpija, je predstavila novo okrepitev na položaju branilca. V Zmajevo gnezdo prihaja 21-letni Tine Klofutar, ki se je zadnjih pet sezon kalil na Norveškem, nazadnje kot član zasedbe iz Narvika.

kad/am/tb/alz/kad
© STA, 2021