Pregled - šport, 26. 8. (četrtek)

Ljubljana, 26. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 26. avgusta.

CORDOBA - Navijačem slovenskega kolesarska asa Primoža Rogliča je 12. etapi dirke po Španiji spet zastalo srce. Zasavec je bil na enem izmed spustov spet udeležen v skupinski padec, padel v jarek, a se pobral in s pomočjo ekipe ujel glavnino, tako da časa ni izgubil. V cilj 175 kilometrov dolge etape, ki se je končala v Cordobi, je prišel v prvi večji skupini, zasedel 12. mesto in obdržal tretje mesto v skupnem seštevku. Videti je, da se pri padcu ni resneje poškodoval in da bo v nadaljevanju dirke poskušal zlomiti vodilnega v skupnem seštevku, Norvežana Odda Christiana Eikinga (Intermarche-Wanty-Gobert) in njegovega najbližjega zasledovalca Francoza Guillauma Martina, ki sta tokrat ciljno črto prav tako kot Roglič prečkala v času zmagovalca, tako da imata še naprej 1:56 in 58 sekund prednosti pred slovenskim članom Jumbo-Visme.

GRADEC - Nogometaši Mure so v povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Gradcu z 0:2 (0:1) izgubili proti domačemu Sturmu. V nadaljevanju evropske sezone bodo igrali v konferenčni ligi. Prvo tekmo v Murski Soboti so Avstrijci dobili s 3:1. Avstrijci so se še enkrat več pokazali kot boljša ekipa. Muri niso dovolili niti ene prave priložnosti, Sobočani so dokončno izgubili upanje v 54. minuti, ko so ostali brez izključenega Matica Maruška.

NEW YORK - Slovenski teniški igralec Blaž Rola je uspešno začel kvalifikacije na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku. V uvodnem krogu je po uri in 11 minutah igre ugnal Kazahstanca Dmitrija Popka s 6:2 in 7:5. V drugem krogu se bo pomeril z Italijanom Gianom Marcom Moronijem. Glavni del turnirja na odprtem prvenstvu ZDA se bo začel v ponedeljek.

ISTANBUL - Evropska nogometna zveza (Uefa) je ob žrebu skupin za ligo prvakov podelila tudi nagrade najboljšim nogometašem in trenerjem leta po njihovem izboru. Prestižno nagrado za Uefinega nogometaša leta je prejel Italijan Jorginho, evropski prvak z azzurri in klubski prvak s Chelseajem. Za nogometašico leta pa je bila izbrana Alexia Putellas iz Barcelone. Jorginho je tako nasledil Poljaka Roberta Lewandowskega, ki je Uefino nagrado za nogometaša leta prejel lani.

LOZANA - Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce se je oddolžila za poraz na olimpijskih igrah v Tokiu in na atletskem mitingu v Lozani v teku na 100 m premagala rojakinjo Elaine Thompson-Herah. Zmagala je s časom 10,60 sekunde, kar je tretji dosežek v zgodovini. Olimpijska zmagovalka iz leta 2016 in letos v Tokiu je bila druga z 10,64 sekunde.

jz/ic/kad/alz/am/lr/ag/jz
© STA, 2021