Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 26. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zastoji na primorski avtocesti med Uncem in Ljubljano na posameznih odsekih. Potovalni čas se zato podaljša za približno 10 minut. Zastoji so tudi na vzporedni cesti Logatec-Vrhnika.

Na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji je nastal devet kilometrov dolg zastoj. Za Kranjsko Goro se priporoča izvoz Lesce.

Zastoj je na cesti pred prehodom Ljubelj v smeri proti Avstriji. Občasno predor zapirajo.

Na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem vzhod proti Ljubljani in v smeri proti Avstriji pred prehodom Šentilj sta nastala en kilometer dolga zastoja. Potovalni čas se zato proti Ljubljani podaljša za približno 5 minut. Zastoj je tudi na regionalni cesti pred prehodom.

Vozniki osebnih vozil čakajo za vstop v državo na mejnem prehodu Gruškovje več kot dve uri, na Obrežju in Slovenski vasi do eno uro ter na Dobovcu do 20 minut. Za izstop pa na Gruškovju do pol ure.

Cesta Unec-Cerknica bo na Rakeku zaprta do 29. 8. Obvoz za osebna vozila in tovorna do sedem ton in pol je delno po regionalni cesti Rakek-Logatec in lokalni cesti Rakek-Na vasi, za težja tovorna vozila pa preko Ljubljane, Škofljice in Sodražice.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprt je uvoz Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Vsi priključki so odprti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021