Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 26. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na ljubljanski vzhodni obvoznici na uvozu Bizovik proti Zadobrovi zaradi prometne nesreče oviran promet. Zaprta je tudi glavna cesta Ljubljana-Kočevje pri Velikem Ločniku. Obvoz za osebna vozila je možen preko ceste Turjak-Želimlje.

Na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Uncem in Ljubljano in na vzporedni cesti Logatec Vrhnika so zastoji. Potovanje s ezato podaljša za približno 25 minut.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal sedem kilometrov dolg zastoj. Za Kranjsko Goro se priporoča izvoz Lesce ali Jesenice/vzhod.

Na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem vzhod proti Ljubljani je nastal dva kilometra dolg zastoj, potovanje se zato podaljša za približno deset minut.

Zastoji so na cestah Starod-Kozina pred Kozino, Jesenice-Hrušica in Lucija-Strunjan.

Promet je zaradi popoldanske prometne konice povečan na mestnih obvoznicah ter na cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Vozniki osebnih vozil čakajo za vstop v državo na mejnem prehodu Gruškovje več kot dve uri, na Obrežju do dve uri ter na Dragonji, Metliki in Jelšanah do eno uro. Za izstop pa na Gruškovju do pol ure. Na Obrežju za vstop v državo vozniki tovornih vozil čakajo do eno uro, vozniki avtobusov pa do dve uri.

Predvidoma do 17. ure bo v Kočevju na Tomšičevi cesti zaprta glavna cesta Ljubljana-Petrina.

Cesta Unec-Cerknica bo na Rakeku zaprta do 29. 8. Obvoz za osebna vozila in tovorna do sedem ton in pol je delno po regionalni cesti Rakek-Logatec in lokalni cesti Rakek-Na vasi, za težja tovorna vozila pa preko Ljubljane, Škofljice in Sodražice.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprt je uvoz Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Vsi priključki so odprti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021