Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 26. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Nogometaši Mure bodo drevi ob 21. uri v Gradcu igrali povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij evropske lige. Popotnica ni najboljša, saj so izbranci Anteja Šimundže prvo tekmo pred domačimi gledalci izgubili z 1:3, a hkrati pokazali, da se lahko merijo s favoriti iz Avstrije in tako ohranili nekaj upanja na presenečenje. Mura bo sicer v vsakem primeru jeseni igrala v Evropi, saj si je že z igranjem v zadnjem krogu kvalifikacij evropske lige zagotovila igranje v skupinskem delu konferenčne lige. Preboj v evropsko ligo bi ji prinesel 3,63 milijona evrov, če pa ji ne uspe, ji bo igranje v konferenčni ligi prineslo 2,94 milijona evrov. Naslednje, skupinske tekmece za eno ali drugo tekmovanje bodo Sobočani dobili v petek. Tekmo bodo sodili Španci Jose Maria Sanchez, Raul Cabanero in Inigo Prieto.

OSLO - Slovensko hokejsko reprezentanco danes čaka prva tekma kvalifikacijskega turnirja na Norveškem za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu prihodnje leto. V Oslu bodo ob 15. uri prvi tekmeci Danci, ki so odigrali dva pripravljalna obračuna in se zelo izkazali. Slovenski hokejisti kljub pomanjkanju skupnih treningov stavijo na kemijo v moštvu. Izbrana vrsta, ki jo bo s klopi vodil Matjaž Kopitar, na ledu pa njegov sin Anže, se bo v norveški prestolnici potegovala za tretji zaporedni nastop na OI po Sočiju 2014 in Pyeongchangu 2018. Boj za olimpijsko vozovnico se bo po današnji preizkušnji nadaljeval še v petek proti Norveški (21.00), za konec pa se bodo risi udarili še z Južno Korejo v nedeljo točno opoldne.

NEW YORK - Slovenski teniški igralec Blaž Rola je uspešno začel kvalifikacije na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku. V uvodnem krogu je po uri in 11 minutah igre ugnal Kazahstanca Dmitrija Popka s 6:2 in 7:5. V drugem krogu se bo pomeril z Italijanom Gianom Marcom Moronijem. Glavni del turnirja na odprtem prvenstvu ZDA se bo začel v ponedeljek.

TOKIO - Eden od udeležencev paraolimpijskih iger v Tokiu, je zaradi covida-19 moral na zdravljenje v bolnišnico. To je prvi primer hospitalizacije na tekmovanju, ki se je začelo v torek. Podrobnosti pa japonski prireditelji niso razkrili. Med samimi paraolimpijskimi igrami so doslej potrdili 16 okužb z novim koronavirusom, od 12. avgusta pa v sklopu paraolimpijskih iger kar 169, med njimi je bilo devet športnikov. Vzorca okužb ni, gre za posameznike iz različnih športov in držav, so še potrdili organizatorji, ki budno spremljajo bolezen.

am/lr/alz/ag/am
© STA, 2021