Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 25. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti zaradi nesreče zaprt vozni pas pred priključkom Divača proti Ljubljani. Nastal je dva kilometra dolg zastoj.

Zastoj je na štajerski avtocesti med priključkoma Dramlje in Celje vzhod proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za pet do deset minut.

Šest kilometrov dolg zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Predor proti Avstriji občasno zapirajo, za Kranjsko Goro je možen izvoz Jesenice vzhod Lipce.

Kilometer in pol dolg zastoj je na dolenjski avtocesti tovornih vozil na odstavnem pasu pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški.

Zaradi popoldanske prometne konice na mestnih obvoznicah in cestah,ki vodijo iz mestnih središč.

Zastoji so tudi na cestah Jesenice-Hrušice in Ljubljana-Črnuče-Trzin.

Na mejnem prehodu Gruškovje je za osebna vozila pri vstopu čakalna doba od ene do dve uri, na mejnih prehodih Obrežje, Jelšane in Metlika do ene ure, na mejnem prehodu Dobovec pa približno pol ure.

Na mejnem prehodu Gruškovje je za tovorna vozila pri vstopu čakalna doba od ene do dve uri, na mejnem prehodu Obrežje pa več kot dve uri.

Tovorna vozila na mejnem prehodu Obrežje čakajo tudi pri izstopu iz države in sicer od ene do dve uri.

Danes ponoči bo med 23. in 4. uro zjutraj zaprta cesta Škofja Loka-Gorenja vas, zaradi vzdrževalnih del v predoru Sten.

Do četrtka, predvidoma do 17. ure, bo v Kočevju na Tomšičevi cesti zaprta glavna cesta Ljubljana-Petrina.

Cesta Unec-Cerknica bo na Rakeku zaprta do 29. 8. Obvoz za osebna vozila in tovorna do sedem ton in pol je preko Logatca, za težja tovorna vozila pa preko Ljubljane, Škofljice in Sodražice.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprt je uvoz Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Vsi priključki so odprti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

la/la
© STA, 2021