Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 17. uri

Ljubljana, 24. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je nesreča na cesti Nova Gorica-Tolmin, zato tam poteka promet izmenično enosmerno. Na hitri cesti skozi Maribor pa je oviran promet pred priključkom Pobrežje iz smeri Melja proti Ptujski cesti.

Na štajerski avtocesti med priključkoma Šentrupert in Vransko proti Ljubljani promet ovira predmet na cestišču. Na štajerski avtocesti pa je zaradi okvare tovornega vozila zaprt vozni pas med predoroma Ločica in Jasovnik proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti je prav tako zastoj pred zaporo med priključkoma Dramlje in Celje vzhod proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 15-20 minut. Na gorenjski avtocesti je zastoj dolg tri kilometre pred predorom Karavanke proti Avstriji. Za Kranjsko Goro je zato priporočljiv izvoz Jesenice vzhod Lipce.

Zaradi popoldanske prometne konice je zastoj na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Starod, Jelšane, Metlika, Slovenska vas, Obrežje in Gruškovje. Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo dve uri in pol. Vozniki osebnih vozil čakajo za vstop v državo tudi na mejnem prehodu Metlika, do ene ure in na mejnih prehodih Obrežje, Jelšane in Slovenska vas do pol ure.

Do 25. avgusta bo v Kočevju na Tomšičevi cesti zaprta glavna cesta Ljubljana - Petrina.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprt je uvoz Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Vsi priključki so odprti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

nns/nns
© STA, 2021