Pregled - šport, 23. 8. (ponedeljek)

Ljubljana, 23. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 23. avgusta.

CLEVELAND - Polona Hercog je uspešna začela nastope na teniškem turnirju v Clevelandu. V uvodnem krogu je gladko s 6:2 in 6:2 ugnala Američanko Mario Mateas. V drugem krogu se bo pomerila z Romunko Irino Begu. Dvaindvajsetletna Mateasova, 342. igralka sveta, je v dvoboju s Hercogovo izgubila predvsem vse ključne točke za morebiten preobrat. V prvem nizu je imela kar štiri priložnosti, da najizkušenejši slovenski igralki odvzame servis, a bila neuspešna. Podobno je bilo v drugem in po dobri uri in pol se je 30-letna Hercogova, 85. igralka sveta, uvrstila v drugi krog. Poslovila pa se je Kaja Juvan. S 6:3 in 6:3 je mlado Slovenko ugnala prvopostavljena Rusinja Darja Kasatkina.

LJUBLJANA - Ljubljanska Cedevita Olimpija je pod košem pridobila evroligaško okrepitev. Iz grškega Panathinaikosa se v slovensko prestolnico seli Zach Auguste, so danes sporočili iz kluba. Kar 208 cm visoki košarkar, ki ima državljanstva Združenih držav Amerike, Haitija in Grčije, bo pod obema obročema zapolnil vrzel, nastalo z odhodom Mangoka Mathianga. Auguste je študiral na sloviti univerzi Notre Dame. V ligi NBA nato ni dobil priložnosti in preselil se je v Turčijo, kjer je zaigral za Usak Sportif. Po sezoni v Turčiji se je 28-letni košarkar pred začetkom sezone 2017/18 prvič preselil v grški Panathianikos, nato pa odšel h Galatasarayu, kjer je ostal dve sezoni. Pred začetkom sezone 2020/21 se je vrnil v Panathianikos. V zadnji sezoni je v dresu Panathinaikosa v evroligi dosegal 4,6 točke, 2,3 skoke in 0,6 pridobljene žoge na tekmo. S klubom je bil v Grčiji tudi dvakrat prvak.

SANTO DOMINGO - Toni Vodišek je zmagal na vseameriškem odprtem prvenstva v novem olimpijskem jadralnem razredu formula kite, ki je potekalo v morju pred krajem Cabarete v Dominikanski republiki. V odločilnem petem dnevu tekmovanj je prvi prišel do treh zmag. Formula kite bo prvič na sporedu olimpijskih iger leta 2024 v Parizu.

LJUBLJANA - Napredovanje Nemca Alexandra Zvereva na četrto mesto in padec Španca Rafaela Nadala na peto je edina sprememba med prvo deseterico najboljših tenisačev sveta. Aljaž Bedene, ki se že nekaj tednov srečuje z zdravstvenimi težavami, je nazadoval za pet mest in je zdaj 66.

LJUBLJANA - Avstralka Ashleigh Barty je z naslovom na turnirju 1000 v Cincinnatiju še povišala prednost pred zasledovalkami na lestvici WTA, Belorusinja Arina Sabalenka pa je kljub porazu v prvem nastopu prejšnji teden skočila na drugo mesto razpredelnice. Tamara Zidanšek je na 39. mestu.

ag/zzb/jz/jz
© STA, 2021