Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 23. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste po državi prihaja do zastojev, na mejnih prehodih pa do čakalnih dob, zato velja preveriti stanje na cestah, preden se odpravite na pot.

Prišlo je do zastoja proti Primorski na gorenjski avtocesti in zahodni obvoznici od Vodic mimo Kosez do Brezovice ter na ljubljanski vzhodni in južni obvoznici od Bizovika mimo Viča do Brezovice. Občasno zapirajo predor Golovec.
Na štajerski avtocesti med priključkoma Celje vzhod in Dramlje proti Mariboru je prišlo do zastoja v dolžini dveh kilometrov.
Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je prišlo do zastoja v dolžini enega kilometra.
Na gorenjski avtocesti proti Avstriji pred predorom Karavanke je prišlo do zastoja v dolžini treh kilometrov. Za Kranjsko Goro priporočamo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Občasno zapirajo predor Karavanke proti Sloveniji, zaradi povečanega prometa.

Do zastojev je prišlo tudi na cestah Bled-Lesce in Lucija-Izola.

Na mejnem prehodu Dragonja je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba več kot dve uri, pri izstopu iz države pa pol ure.
Na mejnem prehodu Starod je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba več kot dve uri.
Na mejnem prehodu Jelšane je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba eno do dve uri, pri izstopu iz države pa do eno uro.
Na mejnem prehodu Gruškovje je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba do ene ure, pri izstopu iz države pa prav tako do ene ure. Tovorna vozila za vstop v državo čakajo dve uri.
Na mejnem prehodu Metlika je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba do ene ure, pri izstopu iz države pa prav tako do ene ure.

Na primorski avtocesti sta zaradi del na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.
Na dolenjski avtocesti je zaradi del med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprt je uvoz Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.
Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Vsi priključki so odprti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021