Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 23. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

CHICAGO - Najvišjeuvrščena slovenske teniška igralka na lestvici WTA Tamara Zidanšek je zapravila priložnost za temeljito pripravo na zadnji letošnji turnir za grand slam, odprto prvenstvo ZDA, ki se bo v New Yorku začelo naslednji teden. Kot četrta nosilka turnirja v Chicagu se je poslovila že po uvodnem dvoboju. Zidanškova, ki ta teden zaseda 39. mesto na svetu, je morala priznati premoč 88. igralki z lestvice WTA, 21-letni Rusinji Varvari Gračevi. Po uri in 48 minutah je bila boljša s 6:3, 1:6 in 6:2.

SANTO DOMINGO - Toni Vodišek je zmagal na vseameriškem odprtem prvenstva v novem olimpijskem jadralnem razredu formula kite, ki je potekalo v morju pred krajem Cabarete v Dominikanski republiki. V odločilnem petem dnevu tekmovanj je prvi prišel do treh zmag. Formula kite bo prvič na sporedu olimpijskih iger leta 2024 v Parizu.

LJUBLJANA - Napredovanje Nemca Alexandra Zvereva na četrto mesto in padec Španca Rafaela Nadala na peto je edina sprememba med prvo deseterico najboljših tenisačev sveta. Aljaž Bedene, ki se že nekaj tednov srečuje z zdravstvenimi težavami, je nazadoval za pet mest in je zdaj 66.

LJUBLJANA - Avstralka Ashleigh Barty je z naslovom na turnirju 1000 v Cincinnatiju še povišala prednost pred zasledovalkami na lestvici WTA, Belorusinja Arina Sabalenka pa je kljub porazu v prvem nastopu prejšnji teden skočila na drugo mesto razpredelnice. Tamara Zidanšek je na 39. mestu.

CINCINNATI - Nemec Alexander Zverev je suvereno dobil turnir serije masters 1000 v Cincinnatiju. V vsega 58 minutah igre je premagala Rusa Andreja Rubljova s 6:2, 6:3. To je zanj peti naslov na turnirjih 1000, predvsem pa močno sporočilo tekmecem teden dni pred začetkom US Opna.

zzb/jz/zzb
© STA, 2021