Pregled - šport, 22. 8. (nedelja)

Ljubljana, 22. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v nedeljo, 22. avgusta.

ALMERIA - Italijan Damiano Caruso je zmagovalec devete etape kolesarske dirke po Španiji od Puerto-Lumbrerasa do Alto de Velefiqueja. Za njim pa se je razplamtel boj za skupno zmago, iz katerega je kot najmočnejši izšel slovenski as Primož Roglič, ki je v skupnem seštevku povišal prednost pred tekmeci.

VARAŽDIN - Slovenska moška rokometna reprezentanca do 19 let je izgubila tekmo za bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v Varaždinu. Španija je bila boljša s 37:28. Slovenski reprezentant Mitja Janc je postal najboljši strelec ter bil izbran za najboljšega posameznika turnirja, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

EDINBURGH - Švedinja Anna Nordqvist je zmagovalka zadnjega majorja sezone, odprtega prvenstva Velike Britanije z nagradnim skladom 4,97 milijona evrov. Slovenski predstavnici Pia Babnik in Ana Belac se nista prebili skozi rez; mlada Ljubljančanka je uvodni dve rundi končala pri + 6 in zasedla 112. mesto, Portorožanka pa je igrala še dva udarca slabše.

LJUBLJANA - Aljaž Bedene, ki je na 63. mestu svetovne teniške lestvice ATP najboljši Slovenec, je na Instagramu objavil, da zaradi slabega počutja ne bo nastopil na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, zadnjem za veliki slam v tej sezoni. Bedene je sredi julija zaradi pozitivnega testa na covid-19 ostal brez nastopa v Hamburgu. Nato je 20. julija v Umagu, kjer je bil peti nosilec, izpadel že v 1. krogu in potem ni več sodeloval na turneji ATP.

zzb/lr/alz/jz/zzb
© STA, 2021