Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 22. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji nastal štiri kilometre dolg zastoj. Za Kranjsko Goro lahko vozniki uporabijo izvoz Jesenice vzhod. Čakalne dobe so na večini mejnih prehodov s Hrvaško.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je nastal zastoj pred predorom Karavanke tudi iz smeri Avstrije proti Sloveniji, kolona vozil je dolga en kilometer. Predor Karavanke proti Sloveniji občasno zaradi varnosti zapirajo. Zastoj je nastal tudi na cesti pred predorom Ljubelj proti Avstriji, predor občasno zapirajo zaradi varnosti.

Zastoj je na štajerski avtocesti med priključkoma Dramlje in Celje vzhod proti Ljubljani, kolona vozil je dolga en kilometer.

Zastoji nastajajo na večini mejnih prehodov s Hrvaško. Potniki za vstop v Slovenijo na večini mejnih prehodov čakajo po več kot dve uri, na mejnem prehodu Gruškovje pa štiri ure.

Zaradi del bosta do 23. avgusta bosta v Ljubljani zaprti Tržaška in Aškerčeva cesta v križišču z Bleiweisovo cesto.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je urejen preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore so na uvozu Obrežje Mokrice in na priključku Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri, vsi priključki so odprti.

Do 21. ure, na primorskih cestah do 22. ure, bo veljala omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

bp/bp
© STA, 2021