Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 22. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti oviran promet z zastoji pred Brezovico proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 15 minut. Na ljubljanski severni obvoznici na razcepu Koseze iz smeri Šentvida proti Bežigradu je oviran promet.

Zastoj je na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji v dolžini pet kilometrov. Za Kranjsko Goro lahko uporabite izvoz Jesenice vzhod. Zastoj je tudi pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije proti Sloveniji v dolžini enega kilometra. Predor Karavanke proti Sloveniji občasno zaradi varnosti zapirajo.

Zastoj je tudi na cesti pred predorom Ljubelj proti Avstriji, predor občasno zapirajo zaradi varnosti. Zastoj dolg 500 metrov je na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Na ljubljanski zahodni in južni obvoznici je zastoj iz smeri Kosez in od Rudnika proti Primorski, potovalni čas se podaljša za dobre pol ure. Povečan promet je na primorski avtocesti od Ljubljane proti Kopru.

Zastoj je na štajerski avtocesti med priključkoma Dramlje in Celje vzhod proti Ljubljani. Zastoji so na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško ter na cesti Lesce - Bled. Pred mejnim prehodom Gruškovje v smeri Hrvaške je zastoj dolg en kilometer.

Čakalne dobe so na večini mejnih prehodov s Hrvaško.

Zaradi del bosta do 23. avgusta bosta v Ljubljani zaprti Tržaška in Aškerčeva cesta v križišču z Bleiweisovo cesto.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je urejen preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore so na uvozu Obrežje Mokrice in na priključku Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet je oviran, občasno je zaprt posamezni vozni pas, vsi priključki so odprti.

Do 21. ure, na primorskih cestah do 22. ure, bo veljala omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

bp/bp
© STA, 2021