Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Ljubljana, 22. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so pet kilometrski zastoji na avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji. Za Kranjsko Goro lahko uporabite izvoz Jesenice vzhod. Predor Karavanke proti Sloveniji občasno zaradi varnosti zapirajo.

Pred mejnim prehodom Gruškovje v smeri Hrvaške je nastal en kilometer dolg zastoj.

Vozniki osebnih avtomobilov čakajo pri vstopu v državo na mejnem prehodu Gruškovje dve ure, na Jelšanah od ene do dve uri, na Obrežju eno uro, ter na Dragonji in Starodu pol ure. Za izstop iz Slovenije čakajo vozniki osebnih vozil na Jelšanah in Metliki eno uro, na Gruškovju in Starodu do pol ure.

Do 21. ure, na primorskih cestah do 22. ure, bo veljala omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

Do 23. avgusta bosta v Ljubljani zaprti Tržaška in Aškerčeva cesta v križišču z Bleiweisovo cesto.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore: uvoz Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet je oviran, občasno je zaprt posamezni vozni pas. Vsi priključki so odprti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

bp/bp
© STA, 2021