Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 21. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je v Zaklu zaradi prometne nesreče zaprta regionalna cesta Podlehnik-Žetale.

Na gorenjski avtocesti med priključkom Lesce in predorom Karavanke proti Avstriji je nastal deset kilometrov dolg zastoj, čakalna doba je 4 ure ali več. Za Kranjsko Goro je možen izvoz Lesce.

Pred Ljubeljem proti Avstriji na cesti Tržič-Ljubelj nastaja zastoj.

Predora Karavanke proti Sloveniji in Ljubelj proti Avstriji občasno zaradi varnosti zapirajo.

Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je nastal tri kilometre dolg zastoj.

Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji je štiri kilometre dolg zastoj. Zastoj je prav tako na regionalni cesti pred starim mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji.

Na zahodni ljubljanski obvoznici od Brda do Kozarij proti Primorski je nastal zastoj. Povečan promet je tudi na primorski avtocesti od Ljubljane proti Kopru.

Na primorski avtocesti je zaradi okvare vozila oviran promet med Razdrtim in Postojno proti Ljubljani ter pri priključku Vrhnika proti Ljubljani.

Vozniki osebnih avtomobilov čakajo na vstop v državo na mejnem prehodu Gruškovje več kot štiri ure, na Dragonji do tri ure, na Jelšanah od eno do dve uri ter na Sečovljah do dve uri. Za izstop pa na Petrini do pet ur in pol, na Gruškovju do pol ure, na Dragonji od eno do dve uri, na Jelšanah več kot dve uri in na Sečovljah do eno uro.

Na primorskih cestah bo do 16. ure veljala omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

Do 23. avgusta bosta v Ljubljani zaprti Tržaška in Aškerčeva cesta v križišču z Bleiweisovo cesto.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore: uvoz Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Predvidoma do nedelje, 22. 8., bosta zaprta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021