Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 21. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je v petek predstavilo koledar tekmovanj za naslednjo sezono, ko tekmovanje slavi 75. letnico delovanja. Slovenskega zvezdnika Luko Dončića v uvodu 21. oktobra čaka zahtevno pri Atlanti ter pot v Toronto, kjer bo dva dni kasneje na vrsti drugo gostovanje, kjer bo po novem igral Goran Dragić. Dragića, če ne bo menjal kluba, pojavljajo se celo govorice o selitvi v Dallas, prvi obračun čaka že 20. oktobra, ko bodo v Kanadi gostovali košarkarji iz ameriške prestolnice. Dva dni kasneje Toronto potuje v Boston in vrnitev za tekmo z Dallasom. Denver z Vlatkom Čanćarjem bo sezono začel 20. oktobra pri finalistih lige v Phoenixu v Arizoni. Dallas v Denver v Koloradu prihaja 29. oktobra. Sezono odpirajo branilci naslova Milwaukee Bucks, ki bodo 19. oktobra gostili Brooklyn Nets.

SOLKAN - Kajakašice na divjih vodah Ula Skok, Naja Pinterič in Helena Domanjko so si drugi dan evropskega prvenstva za mlajše člane in mladinke v Solkanu priborile bronasto odličje v kategoriji mladink. Naslov so osvojile Slovakinje pred Francozinjami, Slovenke pa so bile tudi v igri za zlato, saj so zaostale vsega sekundo in desetinko, a si z dotikom privozile dve sekundi zaostanka. Kanuistke so osvojile četrto mesto, a si privozile kar 10 kazenskih sekund. Kajakaši v konkurenci do 23 let so bili peti. Danes bodo na sporedu polfinalne in finalne vožnje kajakašic in kajakašev ter glavni del ekstremnega slaloma na divjih vodah.

TOKIO - Zaradi alarmantnega števila okužb na Japonskem prireditelji paraolimpijskih iger v Tokiu, ki se bodo začele prihodnji teden, razmišljajo o zaostritvi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa. V primerjavi z olimpijskimi igrami, ki so se končale pred 14 dnevi, se je situacija dramatično poslabšala, pravi pristojni vodja za koronske ukrepe v organizacijskem komiteju Hidemasa Nakamura. Japonci zdaj razmišljajo, da bi povečali število testiranj pri vseh sodelujočih, ki imajo tesen stik s športniki, odločitev pa bo sprejeta v najkrajšem možnem času.

ag/ag
© STA, 2021