Pregled - šport, 20. 8. (petek)

Ljubljana, 20. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v petek, 20. avgusta.

VALENCIA - Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič ostaja vodilni na dirki po Španiji. V današnji etapi od Gandie do gorskega cilja na Balcon de Alicanteju (152 km) je 31-letni Kisovčan v cilj prišel v skupini kandidatov za končno zmago na 16. mestu. Etapa je pripadla ubežnikom, slavil pa je Avstralec Michael Storer.

VARAŽDIN - Slovenska rokometna reprezentanca do 19 let bo na evropskem prvenstvu v Varaždinu igrala za končno tretje mesto. V polfinalu je bila Hrvaška boljša s 26:22. Tekmec Slovenije v boju za bronasto medaljo bo Španija, ki je v prvem polfinalu izgubila proti Nemčiji s 30:31.

IASI - Najboljša slovenska šahistka Laura Unuk je v enajstem, zadnjem krogu evropskega prvenstva za ženske v romunskem Iasiju, z belimi figurami izgubila z Armenko Ano Sargsjan in osvojila 26. mesto. Šestnajsta nosilka EP je dosegla pet zmag, po tri remije in poraze ter osvojila 6,5 točke. Prvakinja je postala Armenka Elina Danieljan z devetimi točkami.

NEW YORK - Predčasno bo sezono 2021 sklenil tudi španski teniški zvezdnik Rafael Nadal in izpustil bližnje odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, poročajo agencije. Nadal se je za konec odločil zaradi težav s poškodbo noge, ki ga tare že vse leto.

FREISING - Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2023 nastopila v skupini D skupaj s Turčijo, Poljsko in Albanijo. Dekleta so sicer že uvrščena na prvenstvo, saj bo to potekalo v Sloveniji in Izraelu.

zzb/lr/jz/alz/ag/tb/zzb
© STA, 2021