Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 20. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je po državi zaradi povečanega prometa več zastojev, na številnih mejnih prehodih s Hrvaško pa so daljše čakalne dobe, zato velja preveriti stanje na cestah, preden se odpravite na pot.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastal zastoj v dolžini 11 kilometrov. Predor občasno zapirajo proti Avstriji. Za Kranjsko Goro uporabite izvoz Lesce. Izvoz na priključku Jesenice vzhod za tranzit ni mogoč.
Na štajerski avtocesti je zaradi del pri počivališču Zima proti Ljubljani nastal zastoj, dolg približno poldrugi kilometer.
Na ljubljanski zahodni obvoznici je prišlo do zastoja na razcepu Kozarje proti Brezovici.
Na primorski avtocesti od Logatca proti Ljubljani občasno nastajajo zastoji, pot se podaljša za približno 15 minut.
Na gorenjski avtocesti od Ljubljane proti Vodicam občasno zapirajo zaradi varnosti predor Šentvid.
Pred predorom Ljubelj proti Avstriji je nastal predor, predor občasno zapirajo zaradi varnosti.

Zastoji so nastali tudi na cestah Lipce-Jesenice, Lucija-Strunjan, Ljubljana-Brezovica in na cesti Lesce-Bled.

Na mejnem prehodu Gruškovje je z osebnim vozilom čakalna doba za vstop v državo več kot dve uri, za izstop iz države pa do pol ure. Tovorna vozila za vstop v Slovenijo čakajo pol ure.
Na mejnem prehodu Jelšane je z osebnim vozilom čakalna doba za vstop v državo eno do dve uri, za izstop iz države pa do pol ure.
Na mejnem prehodu Metlika je z osebnim vozilom čakalna doba za vstop v državo ena do dve uri, za izstop iz države pa do pol ure.
Na mejnem prehodu Obrežje je z osebnim vozilom čakalna doba za vstop v državo prav tako ena do dve uri, za izstop iz države pa do pol ure.
Na mejnem prehodu Vinica je z osebnim vozilom čakalna doba za izstop iz države eno do dve uri.

Do 23. avgusta bosta v Ljubljani zaprti Tržaška in Aškerčeva cesta v križišču z Bleiweisovo cesto.
Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.
Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore: uvoz Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.
Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Predvidoma do nedelje, 22. 8., bosta zaprta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021