Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 20. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so na številnih mejnih prehodih s Hrvaško daljše čakalne dobe, po državi pa številni zastoji, zato velja preveriti stanje na cestah, preden se odpravite na pot.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji prišlo do zastoja v dolžini 10 kilometrov. Predor občasno zapirajo proti Avstriji. Za Kranjsko Goro uporabite izvoz Lesce.
Na štajerski avtocesti je zaradi del pri počivališču Zima proti Ljubljani prišlo do zastoja v dolžini približno kilometer in pol.
Do zastoja je prišlo na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici in naprej po primorski avtocesti proti Vrhniki.
Na ljubljanski južni obvoznici je prav tako prišlo do zastoja med razcepoma Malence in Kozarje proti Brezovici in naprej po primorski avtocesti proti Vrhniki.
Do zastoja je prišlo na gorenjski avtocesti od Ljubljane proti Vodicam, občasno zapirajo zaradi varnosti predor Šentvid.
Do zastoja je prišlo predorom Ljubelj proti Avstriji, predor občasno zapirajo zaradi varnosti.

Do zastojev je nadalje prišlo na cestah Lipce-Jesenice, Lucija-Strunjan, Ljubljana-Brezovica in na izvozu Lesce ter naprej na cesti Lesce-Bled.

Na mejnem prehodu Gruškovje je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba več kot dve uri, za izstop iz države pa do ene ure. Tovorna vozila za vstop v državo čakajo pol ure.
Na mejnem prehodu Jelšane je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba več kot dve uri, za izstop iz države pa do ene ure.
Na mejnem prehodu Starod je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba več kot dve uri.
Na mejnem prehodu Metlika je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba ena do dve uri, za izstop iz države pa ena ura.
Na mejnem prehodu Obrežje je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba eno do dve uri, za izstop iz države pa do pol ure.

Zaradi del bosta do 23. avgusta v Ljubljani zaprti Tržaška in Aškerčeva cesta v križišču z Bleiweisovo cesto.
Zaradi del sta na primorski avtocesti na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.
Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore: uvoz Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.
Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami zaradi del oviran promet. Predvidoma do nedelje, 22. 8., bosta zaprta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021