Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 20. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti oviran promet med priključkoma Brezovica in Vrhnika proti Kopru. Nastal je daljši zastoj z gorenjske avtoceste na ljubljansko zahodno obvoznico in z južne obvoznice. Potovalni čas se podaljša skoraj za eno uro. Občasno zapirajo tudi predor Šentvid.

Na primorski avtocesti je zaprt prehitevalni pas pred počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani. Na ljubljanski severni obvoznici je oviran promet pred priključkom Bežigrad proti Zadobrovi. Štiri kilometre dolg zastoj je nastal na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Predor proti Avstriji občasno zapirajo. Za Kranjsko Goro uporabite izvoz Jesenice vzhod Lipce. Gneča je še na štajerski avtocesti zaradi del pri počivališču Zima proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za 15-20 minut. Zastoji so tudi na cestah Lucija-Strunjan, Ljubljana-Brezovica in Lesce-Bled že na avtocestnem priključku.

Vozniki osebnih vozil na mejnih prehodih Gruškovje , Dragonja, Sečovlje in Starod pri vstopu v državo čakajo več kot dve uri, na mejnem prehodu Jelšane pa za vstop v državo čakajo eno do dve uri. Tovorna vozila za vstop v državo na mejnem prehodu Gruškovje čakajo eno uro in 30 minut. Do 30 minut čakalne dobe je še za osebna vozila pri izstopu iz države na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja in Sečovlje.

Do 23. avgusta bosta v Ljubljani zaprti Tržaška in Aškerčeva cesta v križišču z Bleiweisovo cesto.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore so na uvozu Obrežje Mokrice in priključku Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Predvidoma do nedelje, 22. 8., bosta zaprta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Ta vikend je prometni režim v okolici Citycentra Celje prilagojen, zaradi del podjetja VOC Celje na Bežigrajski in Mariborski cesti. Zaradi asfaltiranja cest bo potrebna popolna zapora Bežigrajske ceste v petek, 20. 8. 2021, popolna zapora Bežigrajske ceste in delna zapora Mariborske ceste v soboto, 21. 8. 2021 ter delna zapora Mariborske ceste v nedeljo, 22. 8. 2021.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021