Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 19. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na ljubljanski južni obvoznici pred priključkom Ljubljana jug proti razcepu Malence zaradi okvare zaprt prehitevalni pas. Nastal je daljši zastoj, ki sega čez celotno južno obvoznico ter na zahodno obvoznico do Kosez.

Proti Avstriji zaradi nadzora občasno zapirajo predor Ljubelj.

Zastoj dolg osem kilometrov je nastal na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Za Kranjsko Goro priporočamo izvoz Jesenice vzhod Lipce. Za trazitni promet pa izvoz z avtoceste na Jesenicah vzhod ni možen. Na štajerski avtocesti pred delovno zaporo pri počivališču Zima proti Ljubljani nastal zastoj dolg dva kilometra in pol, potovalni čas se podaljša za 10-15 minut. Zastoj je še na cesti Jesenice-Hrušica.

Na mejnem prehodu Obrežje morajo vozniki osebnih vozil in avtobusov za vstop v državo čakati tri ure.

Na mejnem prehodu Gruškovje morajo vozniki osebnih vozil za vstop v državo čakati več kot dve uri, za izstop pa 30 minut. Vozniki tovornih vozil za vstop v državo čakajo ravno tako več kot dve uri.

Na Jelšanah vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo čakajo več kot dve uri, za izstop pa 30 minut.

Vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Starod za vstop v državo čakajo več kot dve uri.

Na mejnem prehodu Metlika je čakalna doba za osebna vozila pri vstopu v državo približno dve uri.

Ta vikend je prometni režim v okolici Citycentra Celje prilagojen, zaradi del podjetja VOC Celje na Bežigrajski in Mariborski cesti. Zaradi asfaltiranja cest bo potrebna popolna zapora Bežigrajske ceste v petek, 20. 8. 2021, popolna zapora Bežigrajske ceste in delna zapora Mariborske ceste v soboto, 21. 8. 2021 ter delna zapora Mariborske ceste v nedeljo, 22. 8. 2021.

Cesta Spuhlja-Zavrč bo pri Spuhlji zaprta predvidoma do 20. ure. Obvoz za tovorni promet nad 7,5 tone je preko mejnega prehoda Središče ob Dravi, za ostale po vzporednih državnih in lokalnih cestah.

Do 22. avgusta bosta v Ljubljani zaprti Tržaška in Aškerčeva cesta v križišču z Bleiweisovo cesto.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore: uvoz Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021