Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12.15 uri

Ljubljana, 19. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na hitri cesti Koper-Izola občasno zapirajo predor Markovec zaradi del in zastoja proti Portorožu.

Tri kilometre dolg zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo. Za Kranjsko Goro priporočamo izvoz Jesenice vzhod Lipce.

Kilometer in pol dolg zastoj je na štajerski avtocesti pred delovno zaporo pri počivališču Zima proti Ljubljani.

Zastoj je tudi na cesti Lesce-Bled že na izvozu z avtoceste.

Na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje in Obrežje je za osebna vozila pri vstopu čakalna doba približno dve uri, na mejnih prehodih Gruškovje in Jelšane pa do ene ure.

Na mejnem prehodu Sečovlje je za osebna vozila pri izstopu čakalna doba do ene ure, na mejnih prehodih Gruškovje in Jelšane pa približno pol ure.

Na mejnem prehodu Gruškovje je za tovorna vozila pri vstopu čakalna doba uro in pol

Na mejnem prehodu Obrežje je za avtobuse pri vstopu čakalna doba več kot dve uri, na mejnem prehodu Gruškovje pa približno eno uro.

Predvidoma do 20. ure bo zaradi del zaprta cesta Spuhlja-Zavrč, pri Spuhlji. Obvoz za tovorni promet nad sedem ton in pol tone je preko mejnega prehoda Središče ob Dravi, za ostale po vzporednih državnih in lokalnih cestah.

Do 22. avgusta bosta v Ljubljani zaprti Tržaška in Aškerčeva cesta v križišču z Bleiweisovo cesto.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore so na uvozu Obrežje Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

la/la
© STA, 2021