Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 19. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MURSKA SOBOTA - Nogometaše Mure danes ob 20. uri na domačem stadionu čaka obračun z avstrijskim Sturmom iz Gradca na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za nastop v skupinskem delu evropske lige. Tudi ob porazu v skupnem seštevku, povratna tekma bo prihodnji teden, pa Muri jesen v Evropi ne more več uiti. Kakorkoli se bo namreč že končal obračun s Sturmom, bodo jesen aktualni državni prvaki preživeli v Evropi. To jim bo uspelo kot drugemu slovenskemu klubu, potem ko je večkrat slast igranja v skupinskih delih evropskih tekmovanj izkusil Maribor, nazadnje v sezoni 2017/18 v ligi prvakov.

MADRID - Že 76. kolesarska dirka po Španiji se bo danes nadaljevala s šesto etapo od Requene do kraja Alto de la Montana de Cullera, ki se bo končala z gorskim ciljem. Na dirki vodi Francoz Kenny Elissonde. Slovenski kolesar Primož Roglič na drugem mestu zaostaja za pet sekund. Elissonde je v sredo oblekel rdečo majico vodilnega na dirki, potem ko se Estonec Rein Taaramäe ni mogel izogniti množičnemu padcu 11,6 km pred ciljem. Estonec je izgubil stik z vodilnimi in kljub pomoči sotekmovalcev ni mogel najti priključka. Zelo dobro kaže tudi Janu Polancu, ki je 15. Luka Mezgec je 105., Jan Tratnik pa 156.

CINCINNATI - Slovenska specialistka za igro dvojic Andreja Klepač je skupaj s partnerko, Hrvatico Darijo Jurak, nastope na teniškem turnirju WTA v Cincinnatiju končala v drugem krogu. Potem ko sta bili osmi nosilki uspešni v uvodu 2,1 milijona dolarjev vrednega turnirja, sta ju v drugem krogu ustavili Američanka Bethanie Mattek-Sands in Poljakinja Iga Swiatek. Ameriško-poljska naveza je slovensko-hrvaški par premagala v treh nizih s 4:6, 6:1 in 10:3.

TAŠKENT - Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je tik pred tem, da prevzame vodenje reprezentance Uzbekistana. Novice o možnem odhodu v to nekdanjo sovjetsko republiko so se pojavile že prejšnji teden, danes pa naj bi bil Katanec že na pogovorih v Taškentu. Novico so potrdili tudi različni družbeni mediji, med drugim pa so mu veliko sreče v novi službi prek Twitterja že zaželeli tudi pri iraški zvezi, kjer je nazadnje opravljal selektorsko funkcijo. Ob fotografijah Katančevega prihoda v Taškent so zapisali, da mu želijo vse najboljše.

TOKIO - Tokio se pripravlja na odprtje paraolimpijskih iger in tik pred prihodom večine tekmovalcev so v olimpijski vasi že zabeležili prvo okužbo z novim koronavirusom, poročajo agencije. Japonski organizatorji pa so prepričani, da bo tudi ta dogodek uspešno izpeljan.

zza/ag/alz/kad/zza
© STA, 2021