Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Maja Mihalinec Zidar in Horvatova zmagali na Češkem

Praga, 18. avgusta - Maja Mihalinec Zidar je na atletskem mitingu v češkem kraju Ustí nad Orlicí zmagala v teku na 100 m s časom 11,63 sekunde. Na 300 m, ki ni pogosto na programih tekmovanj, je bila prva tudi Anita Horvat (38,23). To je bil njun prvi nastop po olimpijskih igrah v Tokiu.

Japonska, Tokio.
Slovenska šprinterka Maja Mihalinec Zidar.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Maja Mihalec Zidar je ob dovoljeni pomoči vetra (+0,8 m/s) ugnala Kanadčanko Michell Harrison (11,77), na 300 m pa je bila za Horvatovo druga Čehinja Martina Hofmanova (39,58).

"Imam mešane občutke. Tekla sem sproščeno, tako da sem po prvem nastopu po krajšem premoru zadovoljna. Danes je bilo precej hladno, in to je velika sprememba glede na temperature, ki smo jih imeli prej v Ljubljani. Konkurenca pa ni bila močna, kar je tudi razlog, da čas ni bil malo boljši. Že v nedeljo pa bom v Luksemburgu tekla v precej močnejši konkurenci, tako da računam tudi na boljši izid,," je povedala Maja Mihalinec Zidar.

V Luksemburgu bo na 400 m tekla tudi Horvatova, ki ni bila zadovoljna z doseženim. "Zmagala sem sicer, ampak čas pa ni bilo ravno za pohvaliti," je bila kratka Horvatova.

jz/ag
© STA, 2021