Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 18. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče polovična zapora na cesti Bohinj-Bled pri hidroelektrarni. Nastal je zastoj.

Zaradi okvare vozila je na dolenjski avtocesti na izvozu Dobruška vas iz smeri Ljubljane oviran promet.

Zastoj dolg tri kilometre je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Proti Kranjski Gori je priporočen izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Zastoj je tudi na cesti Lesce-Bled.

Pri vstopu v državo morajo vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Gruškovje čakati več kot dve uri, na Jelšanah 45 minut, na Obrežju in Starodu pa do 30 minut. Tvorna vozila za vstop v državo na mejnem prehodu Gruškovje čakajo eno uro, na Obrežju pa približno dve uri.

Cesta Spuhlja-Zavrč bo pri Spuhlji zaprta do četrtka, 19. 8. 2021. Obvoz za tovorni promet nad 7,5 tone je preko mejnega prehoda Središče ob Dravi, za ostale po vzporednih državnih in lokalnih cestah.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore so na izvozu in uvozu priključka Obrežje ter počivališču Obrežje proti Ljubljani in uvozu Brežice ter počivališču Čatež proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021