Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 18. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na štajerski avtocesti zaprt razcep Dragučova iz smeri Šentilja proti Lendavi zaradi razlitja olja.

Zastoj je nastal na ljubljanski severni obvoznici pri delovni zapori med priključkoma Šiška in Tomačevo proti Zadobrovi. Pet kilometrov dolg zastoje je še na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Proti Kranjski Gori je priporočen izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Gneča je tudi na cesti Lesce-Bled.

Osebna vozila morajo pri vstopu v državo na mejnih prehodih Gruškovje in Jelšane čakati dve uri, na Obrežju in Starodu do eno uro, na prehodu Dobovec pa do 30 minut. Čakalna doba za osebna vozila pri izstopu iz države pa je na mejnih prehodih Gruškovje in Jelšane 30 minut. Tovorna vozila morajo za vstop v državo na mejnem prehodu Gruškovje čakati eno uro, na Obrežju pa več kot dve uri.

Cesta Spuhlja-Zavrč bo pri Spuhlji zaprta do četrtka, 19. 8. 2021. Obvoz za tovorni promet nad 7,5 tone je preko mejnega prehoda Središče ob Dravi, za ostale po vzporednih državnih in lokalnih cestah.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore so na izvozu in uvozu priključka Obrežje ter počivališča Obrežje proti Ljubljani in na uvozu Brežice ter počivališču Čatež proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021