Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 18. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji približno tri kilometre dolg zastoj. Predor občasno zapirajo proti Sloveniji. Proti Kranjski Gori je priporočljiv izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Kilometer in pol dolg zastoj je na štajerski avtocesti pred počivališčem Zima proti Ljubljani.

700 metrov dolg zastoj je na cesti Koper-Izola pred predorom Markovec proti Portorožu.

Zastoj je tudi na cesti Lesce-Bled.

Na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane, Sečovlje in Starod je za osebna vozila pri vstopu čakalna doba od ene do dve uri, na mejnem prehodu Obrežje pa do ene ure.

Na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje in Obrežje je za osebna vozila pri izstopu čakalna doba približno pol ure, na mejnem prehodu Jelšane pa od ene do dve uri.

Na mejnem prehodu Obrežje je za tovorna vozila pri vstopu čakalna doba več kot dve uri.

Do četrtka bo zaradi del zaprta cesta Spuhlja-Zavrč. Obvoz za tranzitni promet preko mejnega prehoda Središče ob Dravi, za ostale po vzporednih državnih in lokalnih cestah.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore so na izvozu in uvozu priključka Obrežje ter počivališče Obrežje proti Ljubljani in uvoz Brežice ter počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

la/la
© STA, 2021