Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 17. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na ljubljanski južni obvoznici zaprt izvoz Vič iz smeri Malenc. Na dolenjski avtocesti je pred Ivančno Gorico proti Ljubljani oviran promet.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg štiri kilometre. Proti Kranjski Gori je priporočen izvoz Jesenice vzhod.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Metlika, Jelšane, Obrežje, Gruškovje in Središče ob Dravi.

Na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba za voznike osebnih vozil pri vstopu v državo približno dve uri, pri izstopu pa eno uro. Tovorna vozila na mejnem prehodu Gruškovje čakajo pri vstopu v državo približno dve uri. Na mejnem prehodu Jelšane je čakalna doba za voznike osebnih vozil pri vstopu v državo približno dve uri, pri izstopu pa eno uro. Na Mejnem prehodu Metlika, čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo eno uro. Na mejnih prehodih Središče ob Dravi in Obrežje pa čakajo vozniki tovornih vozil pri vstopu v državo približno eno uro.

Danes ponoči, predvidoma med 1. in 2. uro, bo zaprta primorska avtocesta med priključkoma Vrhnika in Logatec v obe smeri, zaradi nujne menjave električnega kabla. Za osebna vozila bo obvoz možen po regionalni cesti.

Cesta Spuhlja-Zavrč bo pri Spuhlji zaprta do četrtka, 19. 8. 2021. Obvoz za tranzitni promet je preko mejnega prehoda Središče ob Dravi, za ostale pa po vzporednih državnih in lokalnih cestah.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore so na izvozu in uvozu priključka Obrežje ter na počivališču Obrežje proti Ljubljani in pri uvozu Brežice ter počivališču Čatež proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

nns/nns
© STA, 2021