Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 17. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Iz vodstva slovenskega nogometnega prvenstva Prve lige Telemach so sporočili, da sta znana nadomestna termina za preloženo tekmo prvega kroga Domžale - Olimpija ter nedokončano srečanje petega kroga Mura - Radomlje, ki ga je v 60. minuti prekinila močna nevihta. Tekma Domžale - Olimpija bo v sredo, 25. avgusta, ob 17. uri, tekma Mura - Radomlje pa v petek, 3. septembra, prav tako ob 17. uri, so prek Twitterja sporočili iz Prve lige Telemach.

TOKIO - Tokijska olimpijska vas športnikov je teden dni pred začetkom paraolimpijskih iger spet odprla vrata, poroča japonska agencija Kyodo. Delegacije športnikov invalidov so začele prihajati v Tokio dan po odločitvi prirediteljev in oblasti, da bodo zaradi koronske pandemije tudi paraolimpijski boji potekali za zaprtimi vrati brez gledalcev.
Delegacije, ki bodo bivale v olimpijski vasi, bodo morale vsakodnevno opravljati testiranje na covid-19, nositi zaščitne maske za obraz ter ohraniti socialno distanco, kot je to veljalo med olimpijskimi igrami, ki so se končale 8. avgusta. Na paraolimpijskih igrah bo v Tokiu od 24. avgusta do 5. septembra tekmovalo okoli 4400 športnikov iz 160 držav, med njimi tudi sedem Slovencev.

LJUBLJANA - Američan Jacob Pullen, eden najboljših igralcev in strelcev v regionalni košarkarski ligi aba v zadnjih sezonah, bo v prihajajoči sezoni 2021/22 nosil dres Cedevite Olimpije, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Pullen je zadnji dve sezoni branil barve Mornarja iz Bara. Enaintridesetletni Pullen, nekdanji član slovitih Virtusa iz Bologne ter katalonske Barcelone, ima izkušnje tudi z igranjem v ligi NBA. Med drugim se lahko pohvali tudi z naslovom španskega in hrvaškega državnega prvaka ter z dvema naslovoma hrvaškega pokalnega prvaka.

BOSTON - Ameriški košarkarski zvezdnik Marcus Smart se je s svojim moštvom v ligi NBA, Boston Celtics, v kateri igra vso sedemletno kariero dogovoril za štiriletno podaljšanje pogodbe. Sedemindvajsetletnik bo z novo pogodbo, ki se bo začela s sezono 2022/23, zaslužil 77 milijonov dolarjev (65,41 milijona evrov), poročata ESPN in The Athletic. V svoji zadnji sezoni po sedaj veljavni pogodbi, preden stopi v veljavo nova, bo zaslužil 14,3 milijona dolarjev.

SAO PAULO - Mestne oblasti v brazilskem Sao Paulu so sporočile, da bo dirka svetovnega prvenstva v formuli 1 na dirkališču Interlagos od 5. do 7. novembra potekala brez omejitev za gledalce. V prodajo je šlo skoraj 60.000 vstopnic, kar pomeni, da bo to prvi športni dogodek brez omejitev zaradi koronavirusa v brazilski metropoli od začetka pandemije covida-19. Tudi vrnitev gledalcev na nogometne stadione je v načrtu, vendar jo bodo oblasti uradno dokončno potrdile 1. novembra, nobena tekma državnega prvenstva pa ni predvidena pred 7. novembrom. Brazilija je sicer ena od držav, ki jih je koronska pandemija najhuje prizadela.

jz/zza/jz
© STA, 2021