Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 16. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaprta dolenjska avtocesta med priključkoma Novo mesto zahod in Mirna Peč proti Ljubljani. Obvoz je speljan po vzporedni cesti Novo mesto-Mirna Peč.

Nesreča se je zgodila na štajerski avtocesti med priključkoma Vransko in Trojane proti Ljubljani. Čeprav je avtocesta ponovno odprta, je zastoj tam dolg tri kilometre.

Na štajerski avtocesti v predoru Trojane proti Ljubljani zaradi okvare vozila zaprt vozni pas. Na primorski avtocesti pa je oviran promet zaradi okvare vozila med priključkom Senožeče in razcepom Nanos. Zaprt je počasni pas proti Ljubljani.

Zastoj dolg tri kilometre je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Vozila so ustavljena na prehitevalnem in voznem pasu. Za Kranjsko Goro priporočamo že izvoz Jesenice vzhod-Lipce. Zastoj je tudi na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Na štajerski avtocesti med priključkoma Dramlje in Celje vzhod, pred delovno zaporo, proti Ljubljani je nastal zastoj dolg dva kilometra. Gneča je še na cestah proti mejnim prehodom Sečovlje in Dragonja ter na cesti Izola-Strunjan.

Pri vstopu v državo morajo osebna vozila na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja čakati do dve uri, na prehodih Jelšane in Starod pa več kot dve uri. Na mejnem prehodu Gruškovje vozniki osebnih vozil za vstop v državo čakajo tri ure, tovorna vozila pa dve uri. Pri izstopu iz države morajo osebna vozila na prehodih Starod in Gruškovje čakati do 30 minut, na Jelšanah do eno uro, na Dragonji in Sečovljah pa do dve uri.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Popolne zapore: izvoz in uvoz priključka Obrežje ter počivališče Obrežje proti Ljubljani in uvoz Brežice ter počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Danes zvečer in ponoči bodo padavine z nevihtami zajele večji del države. Možne bodo močne nevihte s sunki vetra in krajevno tudi točo. Prilagodite hitrost in način vožnje danim razmeram. Voznike opozarjamo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano!

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021