Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 16. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Navkljub uvrstitvi v drugi zaporedni finale na turnirjih WTA najboljša slovenska teniška igralka v dvojicah, 35-letna Koprčanka Andreja Klepač, ni izboljšala uvrstitve na računalniški lestvici. S 3135 točkami zaseda 27. mesto. Je pa zato do rekordne uvrstitve prišla njena partnerka, Hrvatica Darija Jurak, ki je zdaj 17. igralka na svetu v parih. Klepačeva in Jurakova sta pred sedmimi dnevi osvojili turnir v San Joseju, minuli teden pa sta odlično igrali v Montrealu. Pokleknili sta šele na zadnji stopnički oziroma v finalu. Med posameznicami je najvišje uvrščena Slovenka Tamara Zidanšek izgubila dve mesti in je zdaj 41. Polona Hercog je 86., Kaja Juvan pa 112.

LJUBLJANA - Rus Danil Medvedjev je z zmago na teniškem turnirju serije masters 1000 v Torontu zmanjšal zaostanek za vodilnim igralcem na lestvici ATP, Srbom Novakom Đokovićem, na 1493 točk. Tretje mesto zaseda Grk Stefanos Cicipas, četrti je Španec Rafael Nadal in peti Nemec Alexander Zverev. Največji napredek med prvimi 60 igralci na svetu je naredil Američan Reilly Opelka, finalist Toronta, ki se je z 32. mesta povzpel na 23., najbolj pa je nazadoval Aljaž Bedene, ki je zdrsnil pet mest in je zdaj 63. igralec na svetu.

TORONTO - Rus Danil Medvedjev je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Torontu z nagradnim skladom 3,488 milijona dolarjev (2,97 milijona evrov). Prvi nosilec mastersa in drugi igralec sveta je v finalu gladko, s 6:4 in 6:3 premagal Američana Reillyja Opelko, 32. igralca s svetovne lestvice.

zzb/zza/zzb
© STA, 2021