Vreme: Zvečer lahko na severu in severovzhodu nastane še kakšna nevihta, zatem bo pretežno jasno

Ljubljana, 15. avgusta - Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno. Jutranje temperature bodo od 14 do 20 stopinj Celzija. V ponedeljek bo še večinoma sončno, pihal bo južni do jugozahodni veter. Proti večeru se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 34 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Opozorilo: V ponedeljek bo po nižinah sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.

Obeti: V noči na torek se bodo padavine, sprva bodo vmes tudi nevihte, prehodno razširile nad večji del države in v torek čez dan od severa ponehale. Osvežilo se bo, zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. V noči na sredo se bo dež od severa znova razširil nad severno Slovenijo in do jutra večinoma ponehal. V sredo čez dan bo večinoma sončno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, nad severno Evropo pa je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki sega do Alp. V višinah priteka nad naše kraje topel in postopno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V ponedeljek bo sprva še sončno, popoldne in zvečer se bodo v krajih severno od nas pričele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, in se v noči na torek razširile nad vse sosednje pokrajine.

kld/kld
© STA, 2021