Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 15. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče zaprta cesta Valeta-mejni prehod Sečovlje pri letališču.

Na primorski avtocesti med razcepom Gabrk in priključkom Senožeče v smeri proti Ljubljani in pred uvozom Nanos v smeri proti Kopru je zaradi okvare vozila zaprt počasni pas.

Zastoj dolg dva kilometra je na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji. Prav tako je zastoj tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, dolg je štiri kilometre. Za Kranjsko Goro je priporočen izvoz Jesenice vzhod-Lipce. Zaprt je uvoz Jesenice vzhod proti Karavankam. Zastoj je tudi na cesti pred predorom Ljubelj proti Avstriji.

Čakalna doma za osebna vozila pri vstopu v državo je na mejnih prehodih Obrežje in Jelšane do tri ure. Na mejnem prehodu Gruškovje vozniki osebnih vozil čakajo pri vstopu v državo več kot dve uri, v Metliki pa eno do dve uri. Na mejnem prehodu Dragonja vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo čakajo do tri ure in pol, pri izstopu pa do eno uro. Na mejnem prehodu Jelšane vozniki osebnih vozil čakajo za izstop iz države do dve uri, na Gruškovju do eno uro, pri Metliki pa do pol ure. Vozniki avtobusov čakajo pri vstopu v državo na mejnem prehodu Obrežje do sedem ur, na Gruškovju pa do štiri ure.

Popolne zapore so do 16. ure na cestah Grad-Kuzma, pri Gradu in Renkovci-Črenšovci, v Turnišču.

Danes do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Na nekaterih primorskih cestah pa do 22. ure.

Do ponedeljka do 5. ure bo zaprt priključek Industrijska cona Moste zaradi asfaltiranja na Letališki cesti.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021