Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 14. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je šest kilometrski zastoj je nastal na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi zastoja je uvoz Jesenice zahod proti Avstriji zaprt. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočamo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Zastoj dolg dva kilometra in pol je nastal tudi na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji. Gneča je še na cesti pred predorom Ljubelj in na prelazu Korensko sedlo proti Avstriji.

Daljše čakalne dobe so tako pri vstopu kot izstopu na večini mejnih prehodov s Hrvaško. Vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo na mejnem prehodu Gruškovje čakajo tri ure, na Jelšanah več kot 2 uri, na Obrežju in Metliki pa približno dve uri. Za izstop iz države morajo vozniki osebnih vozil na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje čakati do 30 minut, na Jelšanah eno do dve uri, na Petrini pa kar šest ur. Zaradi tehničnih težav je zaprt mejni prehod Žuniči.

Prireditve se danes odvijajo na relaciji Poljana-Šentvid, v Črni na Koroškem do 19:30 in na relaciji Most na Soči-Kozaršče do 21. ure.

Do ponedeljka do 5. ure bo zaprt priključek Industrijska cona Moste zaradi asfaltiranja na Letališki cesti.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021