Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 14. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se je na dolenjski avtocesti pred priključkom Šmarje Sap proti Obrežju zgodila nesreča. Posledično je tam oviran promet na odstavnem pasu. Na gorenjski avtocesti v predoru Šentvid proti Ljubljani pa je zaprt desni pas zaradi okvare vozila.

Na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji je nastal zastoj dolg osem kilometrov. Zaradi zastoja je uvoz Jesenice vzhod in zahod proti Avstriji zaprt. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočamo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg štiri kilometre. Zastoj dolg dva kilometra je tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji je nastal kilometer dolg zastoj. Gneča je še na cesti pred mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica in Metlika proti Hrvaški ter na cestah pred predorom Ljubelj in na prelazu Korensko sedlo proti Avstriji.

Promet je močno povečan na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Daljše čakalne dobe so tako pri vstopu kot izstopu s čakanjem tudi 4 ure in še več. Zaradi tehničnih težav je zaprt mejni prehod Žuniči. Osebna vozila morajo pri vstopu v državo na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje čakati tri ure, na Jelšanah in Starodu več kot dve uri, na Petrini pa eno uro. Za izstop iz države morajo vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Jelšane čakati več kot štiri ure, na Dragonji več kot dve uri, na Petrini tri ure, na Sečovljah eno do dve uri, na Starodu pa dve uri in 30 minut.

Prireditve danes potekajo na relaciji Poljana-Šentvid, v Črni na Koroškem od 17. do 19. ure in na relaciji Most na Soči-Kozaršče od 17. do 21. ure.

Danes velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton med 8. in 13. uro ter na nekaterih primorskih cestah med 6. in 16. uro.

Danes od 16. ure do ponedeljka do 5. ure bo zaprt priključek Industrijska cona Moste zaradi asfaltiranja na Letališki cesti.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021