Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 14. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj na ljubljanski zahodni obvoznici in primorski avtocesti med razcepom Koseze in Vrhniko proti Kopru. Potovalni čas se podaljša za 10-15 minut.

Deset kilometrov dolg zastoj je še na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi zastoja je uvoz Jesenice vzhod in zahod proti Avstriji zaprt. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočamo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg en kilometer. Zastoji so tudi na cesti pred mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica in Metlika proti Hrvaški in na cestah Jesenice-Hrušica, Lesce-Bled in pred predorom Ljubelj proti Avstriji.

Promet je močno povečan na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Daljše čakalne dobe so tako pri vstopu kot izstopu s čakanjem tudi 4 ure in še več. Zaradi tehničnih težav je zaprt mejni prehod Žuniči. Vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje čakajo tri ure, na mejnih prehodih Starod in Gruškovje pa več kot dve uri. Za izstop iz države osebna vozila na mejnem prehodu Dragonja čakajo več kot dve uri, na prehodu Sečovlje eno do dve uri, na Petrini dve uri in 30 minut, na Grušovju pa do 30 minut.

Danes potekajo prireditve na relaciji Poljana-Šentvid, v Črni na Koroškem od 17. do 19. ure in na relaciji Most na Soči-Kozaršče od 17. do 21. ure.

Danes velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton med 8. in 13. uro ter na nekaterih primorskih cestah med 6. in 16. uro.

Danes od 16. ure do ponedeljka do 5. ure bo zaprt priključek Industrijska cona Moste zaradi asfaltiranja na Letališki cesti.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021