Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 13. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na četrtkovem žrebu, ki se je v Castellonu pričel ob 21.30, dobila tekmice v skupinskem delu svetovnega prvenstva v Španiji. Slovenija bo na zaključnem turnirju med 2. in 19. decembrom igrala v zahtevni skupini A, v njej so Francija, Črna gora in Angola.

CELJE - Slovenski rokometni reprezentant Matic Suholežnik se po treh letih igranja v tujini vrnil v Celje. Šestindvajsetletni krožni napadalec, ki je leta 2018 odšel v francoski Dunkerque, lani pa od tam prestopil v portugalsko Benfico, se je z matičnim klubom dogovoril za dvoletno sodelovanje, je na klubski spletni strani zapisala celjska ekipa. Celje je tako zapolnilo vrzel na mestu krožnega napadalca po odhodu 21-letnega Kristjana Horžena v Rhein-Neckar Löwen.

NEW YORK - Kvalifikacije za zadnji teniški grand slam sezone, odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, bodo zaradi varnostnih razlogov potekale za zaprtimi vrati, so na spletni strani turnirja objavili organizatorji. Bo pa prisotnost gledalcev dovoljena na glavnem delu turnirja, ki bo potekal med 30. avgustom in 12. septembrom.

TOKIO - Japonska prestolnica bo med 24. avgustom in 5. septembrom gostila še najboljše paraolimpijske športnike na svetu, med katerimi bo tudi sedem Slovencev. Kot poročajo lokalni mediji, bodo tudi paraolimpijske igre večinoma potekale za zaprtimi vrati brez gledalcev, piše Reuters.

LOS ANGELES - Klub severnoameriške košarkarske lige NBA Los Angeles Clippers je sporočil, da bo njihov zvezdnik Kawhi Leonard tudi v prihodnje igral za njih. Klub ni razkril podrobnosti pogodbe, ameriški ESPN pa je poročal, da je z Leonardom sklenil nadaljnjo štiriletno sodelovanje, vredno 176,3 milijona dolarjev (150,2 milijona evrov), pri čemer ameriški košarkar lahko četrto sezono odide.

kad/ad/kad
© STA, 2021