Pregled - šport, 12. 8. (četrtek)

Ljubljana, 12. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 12. avgusta.

LJUBLJANA - Mednarodna košarkarska zveza je po koncu olimpijskega turnirja objavila posodobljeno lestvico. Slovenski košarkarji so s 16. mesta skočili na četrto. Pred njimi so le ZDA, Španija in Avstralija. Slovenija je s tem druga reprezentanca Evrope in bo verjetno nosilka kvalifikacijskih skupin za svetovno prvenstvo 2023. Žreb bo predvidoma v začetku septembra, prvi krog kvalifikacij pa je na sporedu novembra letos. Za njo so do desetega mesta Francija, Srbija, Argentina, Italija, Litva in Grčija.

ZÜRICH - Mednarodna nogometna zveza je objavila novo lestvico, na kateri je Slovenija izgubila tri mesta in 66. Na čelu Fifine lestvice je ostala Belgija, Brazilija je na drugem mestu prehitela Francijo. Po osvojenih celinskih naslovih prvakov sta po dve mesti napredovali Italija, ki je peta, in Argentina na šestem mestu.

VARŠAVA - Slovenski kolesar Matej Mohorič je zasedel drugo mesto v četrti etapi dirke po Poljski. V ciljnem sprintu ga je premagal Portugalec Joao Almeida, ki je tako povišal naskok pred zasledovalci v skupnem seštevku. Mohorič je tudi skupno drugi, za članom moštva Deceuninck-Quick-Step zaostaja osem sekund.

VILNIUS - Nogometaši Mure so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v gosteh premagali Žalgiris z 1:0 (1:0) in se uvrstili v zadnji krog kvalifikacij, potem ko so na domačem igrišču igrali 0:0. V zadnjem krogu bodo izbranci Anteja Šimundže igrali proti graškemu Sturmu Jona Gorenca Stankovića.

LJUBLJANA - Nogometaši ljubljanske Olimpije so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo izgubili proti Santa Clari z 0:1 (0:0) in se poslovili od evropskih tekmovanj. Portugalci so prvo tekmo dobili z 2:0.

zzb/jz/lr
© STA, 2021