Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 12. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti med Postojno in Brezovico v smeri proti Ljubljani upočasnjen promet z zastoji na posameznih odsekih. Potovalni čas se zato podaljša za približno 10 minut. Zastoj je tudi na regionalni cesti Vrhnika-Brezovica.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal približno sedem kilometrov dolg zastoj. Zaradi varnosti predor proti Avstriji občasno zapirajo, zaprt je tudi uvoz Jesenice vzhod/Lipce v smeri proti Avstriji. Voznikom, ki so namenjenim proti Kranjski Gori, se priporoča že izvoz Jesenice vzhod/Lipce.

Zaradi kontrole na avstrijski strani predor Ljubelj proti Avstriji občasno zapirajo.

Na severni ljubljanski obvoznici med Novimi Jaršami in Zadobrovo proti Štajerski je nastal en kilometer dolg zastoj.

Vozniki osebnih vozil čakajo za vstop v državo na mejnih prehodih Dragonja in Vinica do eno uro, na Gruškovju več kot dve uri ter na Obrežju do uro in pol. Za izstop pa na Gruškovju do pol ure.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na pomurski avtocesti bo do 1. septembra zaprt priključek Vučja vas proti Mariboru.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021