Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12.15

Ljubljana, 12. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so posledice prometne nesreče na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru odstranjene. Ostaja pa zastoj na ljubljanski južni obvoznici do Viča in na ljubljanski zahodni obvoznici do Brda.

Upočasnjen promet z zastoji je tudi od Logatca proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša 30 minut. Oviran promet je še na mariborski vzhodni obvoznici med Zrkovci in Malečnikom proti Šentilju. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal zastoj dolg približno tri kilometre. Voznikom namenjenim proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na podravski avtocesti pred Gruškovjem proti Hrvaški je zastoj dolg 600 metrov. Zastoj je še na cesti Lesce-Bled. Zaradi okvare vozila je zaprt vozni pas na vipavski hitri cesti med pokritim vkopom Rebrnice 1 in razcepom Nanos proti Razdrtemu.

Osebna vozila morajo na mejnih prehodih Dragonja, Gruškovje, Sečovlje in Starod pri vstopu v državo čakati več kot dve uri, na mejnem prehodu Jelšane pa eno do dve uri. Za izstop iz države pa je čakalna doba na mejnih prehodih Dragonja, Gruškovje, Sečovlje in Jelšane do 30 minut.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na pomurski avtocesti bo do 1. septembra zaprt priključek Vučja vas proti Mariboru.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021