Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 12. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Nogometaši Mure in Olimpije bodo danes igrali povratna dvoboja 3. kroga kvalifikacij evropske lige oziroma konferenčne lige. Državni prvaki iz Murske Sobote bodo ob 19. uri gostovali pri Žalgirisu, Ljubljančani pa bodo uro pozneje gostili Santo Claro.

BELFAST - Nogometaši Chelesaja so zmagovalci letošnjega evropskega superpokala. Zmagovalci lige prvakov iz prejšnje sezone so po enajstmetrovkah v Belfastu premagali zmagovalca evropske lige Villarreall s 6:5 (1:1, 1:0).

MARIBOR - Vrste nogometnega kluba Maribor zapušča Črnomaljec Aljoša Matko, je štajerska ekipa dokaj nepričakovano novico sporočila na svoji spletni strani. Naslednja postaja mladega slovenskega reprezentanta je Stockholm, seli se v ekipo Hammarbyja, ki je konec julija ustavil vijoličaste v kvalifikacijah za evropsko konferenčno ligo.

LJUBLJANA - Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila novo lestvico, na kateri je Slovenija izgubila tri mesta in je 66. Na čelu Fifine lestvice je ostala Belgija, Brazilija je na drugem mestu prehitela Francijo. Po osvojenih celinskih naslovih prvakov sta po dve mesti napredovali Italija, ki je peta, in Argentina na šestem mestu.

MONTREAL - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v paru s Hrvatico Darijo Jurak, s katero sta nedavno osvojili turnir v San Joseju, uspešno začela nastope v Montrealu. Slovensko-hrvaška naveza je na odprtem prvenstvu Kanade uvodoma s 7:6 in 6:2 ugnala špansko dvojico Sara Tormo - Paula Badosa. Na turnirju z nagradnim skladom 1,835 milijona dolarjev se bosta Klepačeva in Jurakova, ki sta sicer šesti nosilki, v drugem krogu pomerili z nemško - poljskim parom Vivian Heisen - Alicja Rosolska. Na turnirju je nastopila tudi Polona Hercog, a je izpadla tako v kvalifikacijah posameznic kot prvem krogu dvojic.

zza/jz/lr/alz/zza
© STA, 2021