Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 11. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na ljubljanski severni obvoznici med priključkoma Jarše in Tomačevo proti Kosezam zaradi prometne nesreče močno oviran promet. Iz Štajerske proti Primorski in obratno se priporoča vzhodno in južno obvoznico. Vozniki naj pustijo tudi dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal en kilometer dolg zastoj. Vozila so ustavljena na prehitevalnem in voznem pasu. Proti Ljubljani med počivališčem Povodje in priključkom Šmartno pa je zastoj dolg dva kilometra.

En kilometer dolg zastoj je na štajerski avtocesti med priključkom Celje vzhod in počivališčem Zima proti Mariboru. Zastoj je tudi na cesti Lesce-Bled.

Vozniki osebnih vozil čakajo za vstop v državo na mejnih prehodih Jelšane, Dragonja in Gruškovje do dve uri, na Sečovljah in Starodu pa do eno uro. Za izstop pa na Jelšanah do eno uro, na Gruškovju in Starodu pa do pol ure.

Začela so se pripravljalna dela za izgradnjo krožišča pri avtocestnem priključku Vrhnika. Od danes naprej bosta na primorski avtocesti zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz pa bo preko priključka Logatec.

Na gorenjski avtocesti med priključkom Brezje in razcepom Podtabor bo promet v smeri proti Ljubljani potekal po enem pasu.

Na pomurski avtocesti bo do 1. 9. zaprt priključek Vučja vas proti Mariboru.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021