Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 11. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MONTREAL - Španski zvezdnik Rafael Nadal je zaradi poškodbe leve noge odpovedal nastop na teniškem turnirju v Torontu, kjer bi petintridesetletnik svoje nastope začel v drugem krogu. V tretjega pa se je že uvrstil prvi nosilec Danil Medvedjev, Rus je premagal Kazahstanca Aleksandra Bublika s 4:6, 6:3 in 6:4.

SYDNEY - Skoraj petstočlansko avstralsko olimpijsko reprezentanco je po vrnitvah posameznih skupin iz olimpijskih iger v Tokiu v domovino, tako kot vse druge potnike na to celino, čakala 14-dnevna karantena v posebnih hotelih ali kampih po državi zaradi zajezitve delta različice novega koronavirusa, desetino ekipe iz Južne Avstralije pa celo 28-dnevna.

LJUBLJANA - Nacionalni stadion Windsor Park v Belfastu bo drevi ob 21. uri gostil 46. izvedbo evropskega nogometnega superpokala. Merila se bosta zmagovalec lige prvakov iz prejšnje sezone Chelsea in najboljši v evropski ligi v prejšnji sezoni Villarreal.

MADRID - Če je bila španska nogometna liga še pred enim letom po indeksih uspehov klub, ki jih beleži Evropska nogometna zveza, najmočnejše tekmovanje na stari celini, letos je zdrsnila že na drugo mesto za Anglijo, bo z odhodom Lionela Messija padla še stopničko nižje. Tekmovanje brez izrazitih zvezdnikov se bo začelo ta konec tedna.

LJUBLJANA - V petek se bo začelo elitno angleško ligaško nogometno tekmovanje. Novo sezono bosta odprla londonska kluba Brentford in Arsenal, naslov angleškega prvaka pa bo branil Manchester City, poleg Manchester Uniteda, Liverpoola in Chelseaja najresnejši kandidat za končno zmago v premier league.

kad/zzb/ad/zza/jz/lr/kad
© STA, 2021