Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 10. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovenske junake, ki so s svojimi uspehi v zadnjih dveh tednih navduševali na olimpijskih igrah v Tokiu, bodo športni navdušenci zvečer lahko pozdravili na sprejemu na ljubljanskem Kongresnem trgu. Še pred tem bosta olimpijsko reprezentanco sprejela predsednik republike Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

NEW YORK - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je s svojim klubom v ligi NBA Dallas Mavericks dogovoril za petletno podaljšanje pogodbe, ki mu bo naneslo 207 milijonov dolarjev ali 176 milijonov evrov, poročajo ameriški mediji. Dvaindvajsetletnik naj bi v kratkem podpisal podaljšanje sodelovanja, poročata Dallas Morning News in ESPN. Dončić, ki je na minulih olimpijskih igrah Tokio 2020 popeljal Slovenijo do boja za kolajne; na koncu so Slovenci zasedli 4. mesto, je za Dallas igral po pogodbi, ki jo je podpisal kot tretji izbor nabora 2018. Minulo sezono je v povprečju dosegal po 27,7 točke, 8 skokov in 8,6 podaje na tekmo.

ABU DABI - Kolesarski veteran George Bennett je podpisal dveletno pogodbo z moštvom UAE Team Emirates, katere prvi zvezdnik je slovenski as Tadej Pogačar. Enaintridesetletni Novozelandec, specialist za gorske etape, bo tako dres emiratske ekipe nosil do konca sezone 2023.

MONACO - Najboljši teniški igralec sveta Novak Đoković je sporočil, da ne bo nastopil na mastersu v Cincinnatiju. Lov srbskega zvezdnika na zlati slam se je na olimpijskih igrah Tokio 2020 končal, ko je ostal celo brez kolajne, zdaj pa je prek družbenih omrežij odpovedal tudi masters, ki je na programu od 14. do 22. avgusta.

zza/ad/zza
© STA, 2021