Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 9. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so na gorenjski avtocesti odstranili posledice nesreče pri priključku Vodice proti Avstriji. Ostal je daljši zastoj, ki sega do priključka Brod. Za osebna vozila je obvoz možen po cesti Ljubljana-Medvode-Kranj ali Ljubljana-Trzin-Mengeš-Brnik.

Na mejnem prehodu Gruškovje je za vstop v državo čakalna doba za osebna in tovorna vozila več kot dve uri. Vozniki osebnih vozil na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje za vstop v državo čakajo od ene do dveh ur ter za izstop iz države do pol ure.

Vozniki osebnih vozil čakajo do eno uro pri vstopu v državo na mejnih prehodih Jelšane in Metlika. Prav tako čakajo pri izstopu iz države na mejnem prehodu Jelšane do pol ure.

Spremenjena prometna ureditev je na cesti Dragonja-Sečovlje ter proti mejnima prehodoma Novokračine in Slovenska vas.

Danes se začenjajo pripravljalna dela za izgradnjo krožišča pri avtocestnem priključku Vrhnika. Od srede, 11. 8., bosta na primorski avtocesti zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz bo preko priključka Logatec.

V noči s torka, 10. 8., na sredo, 11. 8., bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s predvidoma 30 minut čakanja pred predorom.

Regionalna cesta Brezovica pri Predgradu-Kanižarica bo pri Nemški Loki je zaradi modernizacije ceste zaprta do 6. 12. 2021. Obvoz je urejen.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami zaradi del v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021