Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 9. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se po državi pojavljajo številni zastoji, na mejnih prehodih pa daljše čakalne dobe, zato velja preveriti stanje na cestah, preden se odpravite na pot.

Na štajerski avtocesti med priključkoma Celje vzhod in Dramlje se je pred delovno zaporo oblikoval zastoj. V smeri proti Mariboru je dolg dva kilometra in pol, v smeri proti Ljubljani pa poldrugi kilometer.
Na podravski avtocesti se je pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški oblikoval zastoj v dolžini enega kilometra.
Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je nastal zastoj, v smer proti Avstriji dolg en kilometer, na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji pa tri kilometre.
Na gorenjski avtocesti je zastoj na izvozu Lesce iz smeri Ljubljane ter na regionalni cesti Lesce-Bled.
Na dolenjski avtocesti med priključkoma Ivančna Gorica in Višnja Gora se je pred delovno zaporo v smeri proti Ljubljani oblikoval zastoj, dolg en kilometer.
Na zahodni ljubljanski obvoznici je nastal zastoj od Brda in južni ljubljanski obvoznici od Viča ter naprej na primorski avtocesti do Vrhnike.
Zastoj je nastal tudi na glavni cesti Izola-Jagodje, na koncu izolske obvoznice proti Portorožu.

Daljše čakalne dobe in zastoji so na številnih mejnih prehodih s Hrvaško. Na Sečovljah, Dragonji, Starodu in Jelšanah tudi več kot 2 uri.
Preden se odpravite na pot, se velja pozanimati o stanju na mejnih prehodih.

Na mejnem prehodu Dragonja se z osebnim vozilom za vstop v državo čaka več kot dve uri, za izstop iz države pa prav tako več kot dve uri.
Na mejnem prehodu Jelšane se z osebnim vozilom za vstop v državo čaka več kot dve uri, za izstop iz države pa do eno uro.
Na mejnem prehodu Starod se z osebnim vozilom za vstop v državo čaka do pol ure, za izstop iz države pa več kot dve uri.
Na mejnem prehodu Sečovlje se z osebnim vozilom za vstop v državo čaka eno do dve uri, za izstop iz države pa do eno uro.
Na mejnem prehodu Gruškovje se z osebnim vozilom za vstop v državo čaka eno uro, za izstop iz države pa do ene ure. Tovorna vozila za vstop v državo čakajo eno uro.

Spremenjena prometna ureditev je na cesti Dragonja-Sečovlje ter proti mejnima prehodoma Novokračine in Slovenska vas.

Danes se začenjajo pripravljalna dela za izgradnjo krožišča pri avtocestnem priključku Vrhnika. Od srede, 11. 8., bosta na primorski avtocesti zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz bo preko priključka Logatec.

V noči s torka, 10. 8., na sredo, 11. 8., bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s predvidoma 30 minut čakanja pred predorom.

Regionalna cesta Brezovica pri Predgradu-Kanižarica bo pri Nemški Loki je zaradi modernizacije ceste zaprta do 6. 12. 2021. Obvoz je urejen.
Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.
Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.
Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami zaradi del v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021