Pregled - Slovenija, 8. 8. (nedelja)

Ljubljana, 8. avgusta - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije v nedeljo, 8. avgusta.

LJUBLJANA - V soboto so ob opravljenih 776 PCR-testih potrdili 68 okužb z novim koronavirusom, je objavil NIJZ. Delež pozitivnih testov je bil okoli 8,8-odstoten. Trenutno je v državi po ocenah NIJZ aktivnih 1454 primerov okužbe, sedemdnevno povprečje števila potrjenih okužb znaša 116. V soboto sta po podatkih vlade umrla dva bolnika s covidom. V bolnišnicah se zdravi 31 covidnih bolnikov, od tega sedem na intenzivni negi.

LJUBLJANA/CELJE - Območje Celja z okolico je popoldne prešla močnejša nevihta s točo. V Občini Žalec je po podatkih uprave za zaščito in reševanje nastala večja materialna škoda na objektih, vozilih in poljščinah. Na terenu so posredovala lokalna gasilska društva, ki so prekrila poškodovane strehe objektov s folijo. Gasilci so zaradi posledic neurja s točo posredovali tudi v Občini Prebold.

SKOPJE - Slovenski gasilci, ki v Severni Makedoniji pomagajo pri gašenju požarov, so pred ognjem uspešno zaščitili objekte v bližini vasi Budinarci. S pomočjo helikopterja se borijo tudi proti požaru, ki se je širil proti minskemu polju, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje. V državi so razmere že večinoma pod nadzorom.

LJUBLJANA - Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško so bile podaljšane čakalne dobe. Vozniki so dopoldne za vstop v državo več kot dve uri čakali na prehodih Dragonja in Sečovlje, na prehodih Obrežje, Gruškovje in Jelšane pa do dve uri. Za izstop je bila čakalna doba do ene ure. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je bila kolona vozil dolga do pet kilometrov.

LJUBLJANA - V sklopu Ljubljana festivala bosta ruska sopranistka Ana Netrebko in azerbajdžanski tenorist Jusif Ejvazov drevi nastopila v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Spremljal ju bo Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko Michelangela Mazze. Program bo italijansko obarvan z znanimi sopranskimi in tenorskimi arijami ter dueti iz izbranih oper.

pa/pa
© STA, 2021