Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 8. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se po državi pojavljajo zastoji, na mejnih prehodih pa čakalne dobe, zato velja pred odhodom na pot preveriti stanje na cestah.

Na dolenjski avtocesti je zaradi nesreče oviran promet med priključkom Brežice in pokritim vkopom Čatež proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal zastoj v dolžini približno štiri kilometre. Za pot proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Jesenice vzhod Lipce. Uvoz Jesenice vzhod Lipce je proti predoru zaprt. Predor občasno zaradi varnosti proti Avstriji zapirajo.

Na cestah Lucija-Strunjan in Tržič-Ljubelj se tudi pojavljajo zastoji, predor občasno zaradi varnosti zapirajo.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Jelšane, Vinica, Sočerga, Rogatec, Sečovlje, Dobovec, Dragonja, Starod, Metlika, Obrežje in Gruškovje.

Na mejnem prehodu Obrežje je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba ura in pol, pri izstopu iz države pa do pol ure. Avtobusi za vstop v državo čakajo eno uro.
Na mejnem prehodu Dobovec je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba eno do dve uri.
Na mejnem prehodu Metlika je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba ena ura, pri izstopu iz države pa pol ure.
Na mejnem prehodu Rogatec je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba do ene ure.
Na mejnem prehodu Vinica je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba do ene ure.

Spremenjena prometna ureditev je na cesti Dragonja-Sečovlje ter proti mejnima prehodoma Novokračine in Slovenska vas.
Mejni prehod Žuniči je zaradi tehničnih težav na hrvaški strani zaprt do preklica.

Do 21. ure, na primorskih cestah do 22. ure, za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021